Zo werkt nauwkeurig zoeken in de zoek mijn-app

De AirTag bevat de U1-chip van Apple, die ook te vinden is in de nieuwste iPhones. Deze Ultra-Wideband-chip maakt het mogelijk om de locatie zeer nauwkeurig te bepalen, tot op enkele decimeters afstand. Zelfs buiten het Bluetooth-bereik van je telefoon blijft de tracker werken door verbinding te maken met andere Apple-apparaten via het Zoek mijn-netwerk. Dit gaat allemaal anoniem.

Er zijn verschillende manieren om een AirTag terug te vinden, zoals het bekijken van de kaart, het afspelen van een geluidje of gebruik te maken van de functie Nauwkeurig zoeken. Met Nauwkeurig zoeken krijg je visuele aanwijzingen op het scherm van je iPhone, vergelijkbaar met een kompas waarbij een pijl aangeeft in welke richting je moet lopen om de tracker te vinden. Naarmate je dichterbij komt, verandert de weergave zodat je kunt zien hoe ver de AirTag nog verwijderd is.

Nauwe samenwerking met ‘Zoek mijn’
Om verloren voorwerpen terug te vinden, kun je gebruik maken van de vernieuwde Zoek mijn-app. Op het nieuwe Objecten-tabblad vind je niet alleen de AirTags, maar ook andere apparaten die samenwerken via het Zoek mijn-netwerk, zoals de nieuwste VanMoof-fietsen. Op een kaart kun je zien of deze voorwerpen zich thuis bevinden of op een ander adres, bijvoorbeeld op je werk.Met een NFC-chip kan je ook je Android-telefoon gebruiken. Als je de tracker kwijtraakt en hem markeert als verloren, kan de vinder via NFC meer informatie opvragen, zoals jouw contactgegevens. NFC-technologie is tegenwoordig in bijna alle smartphones geïntegreerd, waardoor de kans groter is dat je verloren voorwerp wordt teruggevonden.

airtag-gevonden-tikken-voor-informatie

Dankzij de ingebouwde bewegingssensor in de AirTag, detecteert het apparaat wanneer het wordt verplaatst zonder toestemming van de eigenaar. Bijvoorbeeld, als iemand per ongeluk jouw sporttas meeneemt uit de sportschool, zal de tracker na verloop van tijd een piepend geluid maken om aandacht te trekken. iPhone-gebruikers ontvangen hiervan een melding op hun apparaat, terwijl Android-gebruikers hun telefoon tegen de AirTag moeten tikken om meer informatie te verkrijgen.

Accessoires voor je AirTag
Omdat de AirTag geen bevestigingspunt heeft, zijn er twee mogelijkheden: je gooit de AirTag los in de tas, of je kiest een houder. Wij verkopen vijf verschillende accessoires:

AirTag Fietsbel
Aan het uiterlijk van deze fietsbel is niet te zien dat er een AirTag inzit. Dit maakt deze bel zo uniek. De fietsbel doet het net zo goed als alle andere fietsbellen en is gemaakt voor elk fietsstuur met een diameter van 22mm.

AirTag Halsband
Met de AirTag houder kun je gemakkelijk de locatie inzien van je huisdier zodat je je kat of hond nooit meer hoeft te zoeken. Het materiaal van de houder is milieuvriendelijk, waterafstotend en bestand tegen alle weersomstandigheden.

AirTag Stick & Track
De silicone sticker is speciaal ontworpen voor de Apple AirTag en is gemakkelijk op elk vlak oppervlakte te bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan je handtas, dure jas, paspoort, portemonnee, skateboard, surfplank, camera, golftas, en ga zo maar door.

AirTag Tiewrap
De silicone band is 18 cm lang en werkt als een tiewrap. Gemakkelijk te bevestigen aan bijvoorbeeld je rugzak, onder je fietszadel, koffer of zelfs als armband voor kinderen en senioren.

AirTag Sleutelhanger
Nooit meer je sleutels kwijt met deze sleutelvinder. Dankzij de siliconen houder is de Apple AirTag goed beschermt tegen krassen, vuil en valschade.