Auto beschermen tegen diefstal met een AirTag? Dit moet je weten

Met de AirTag van Apple kunnen iPhone-gebruikers hun bezittingen eenvoudig terugvinden. Dit geldt niet alleen voor portemonnees of koffers, maar ook voor auto's. Hier is wat je moet weten als je een AirTag wilt gebruiken om je auto te beschermen tegen diefstal.

Verstop de AirTag goed
Wil je de AirTag gebruiken om je auto in de gaten te houden, dan is het belangrijk om hem goed te verstoppen. Auto's zitten vol met hoeken en gaten die hiervoor uitstekend geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan plekken onder de motorkap of bij het brandstofklepje. Met onze magnetische houder bevestig je de AirTag gemakkelijk aan elk metalen oppervlak.

Een iPhone is essentieel
De AirTag werkt niet als een GPS-tracker en geeft dus geen permanente locatie-informatie. Het apparaat maakt verbinding met iPhones in de buurt om toegang te krijgen tot het 'Zoek mijn-netwerk' en de locatie op de kaart weer te geven.

Als je auto wordt gestolen, kan de AirTag verbinding maken met andere iPhones in de omgeving, bijvoorbeeld wanneer de dief bij een stoplicht staat of de auto parkeert waar mensen langslopen. Deze gegevens kun je delen met de politie om te helpen je voertuig terug te vinden.

De AirTag kan een dief waarschuwen
Apple probeert stalking met de AirTag te voorkomen door je te waarschuwen bij ongewenst volgen. Wanneer de AirTag beweegt met een iPhone waarvan de eigenaar onbekend is, genereert het apparaat na enige tijd een waarschuwing om de eigenaar te laten weten dat hij of zij mogelijk wordt gevolgd. Apple heeft aangegeven dat een AirTag na drie dagen een piepgeluid gaat maken als de eigenaar niet in de buurt is. Je hebt dus ongeveer drie dagen de tijd om je auto terug te vinden voordat het risico op ontdekking stijgt.

Geen gedoe met opladen
De AirTag heeft geen oplaadbare batterij. Zodra je hem in je auto installeert, kun je een jaar lang vergeten dat hij er zit. Wanneer de batterij leeg is, kun je eenvoudig het deksel verwijderen en een nieuwe batterij installeren. Gebruik alleen de lithium CR2032 knoopcel batterij. Deze batterij is speciaal ontworpen voor de AirTag en zorgt voor een betrouwbare en efficiënte stroomvoorziening.

Met deze tips kun je optimaal gebruikmaken van de AirTag om je auto te beschermen tegen diefstal. Veel succes en blijf veilig!