Fatbike niet meer verzekerd

In het licht van de alarmerende stijging van diefstallen van Fatbikes in Nederland, presenteert AirTag Solutions met trots de AirTag Fietsbel en AirTag Tiewrap, een innovatieve oplossing die eigenaren van Fatbikes de gemoedsrust biedt die ze verdienen.

Volgens recente berichtgeving heeft de ANWB aangekondigd dat ze niet langer fatbikes zullen verzekeren vanwege het alarmerende aantal diefstallen. De kans op diefstal van fatbikes is zeer groot, zegt de verzekeraar. "In Amsterdam is de kans dat je fatbike wordt gestolen 90 procent."

Met een tracker op je fiets, zoals een Apple Airtag, vind je hem altijd weer terug. De vraag is alleen, waar en hoe verstop je een AirTag op je fiets zodat hij niet opgemerkt kan worden? Dan kan nu heel makkelijk met de AirTag Fietsbel: een ‘gewone’ fietsbel waarin de kleine AirTag is verstopt. Onzichtbaar. Zo vind je met je iPhone je zoekgeraakte fiets altijd terug. Ook handig is de AirTag Tiewrap waarmee je een Apple AirTag onzichtbaar bijvoorbeeld onder je fietszadel bevestigt. De Tiewrap is waterafstotend en bestand tegen alle weersomstandigheden.
Volgens Stichting Aanpak Fiets- en E-bike diefstal (S.A.F.E.) is een track & trace systeem op de fiets het meest effectief. 80% van de gestolen fietsen met een tracker wordt binnen 48 uur teruggevonden. Het nadeel van traditionele GPS-trackers is dat de gebruiker vastzit aan dure abonnementen. Ze verbruiken veel stroom en zijn vaak alleen voor e-bikes geschikt. 

Airtagsolutions.nl heeft nu een uitstekend alternatief door slim gebruik te maken van de Apple AirTag. Er is geen abonnement nodig en installeren is kinderlijk eenvoudig: één tikje volstaat om de AirTag aan je iPhone te koppelen.
Een Apple AirTag is een kleine, ronde tracker waarmee je gemakkelijk je spullen kunt terugvinden. Hij zendt continu een beveiligd Bluetooth-signaal uit dat wordt opgepikt door apparaten in het Zoek Mijn-netwerk. Dit netwerk bestaat uit honderden miljoenen iPhones, iPads en Macs overal ter wereld. Deze sturen de locatie van je AirTag naar iCloud. Vervolgens verschijnt dit automatisch op je kaart in de Zoek Mijn-app. Dit hele proces is anoniem en versleuteld om je privacy te beschermen.