Zo werkt het

  

De AirTag, is een kleine tracker van Apple waarmee je gemakkelijk je spullen kunt terug vinden. De kleine, ronde tracker kan doormiddel van onze accessoires aan sleutels, koffers, portefeuilles, fietsen en andere belangrijke spullen worden bevestigd.

Heerlijk eenvoudig
Zoals met alle Apple producten is het installeren kinderlijk eenvoudig. Eén tikje volstaat om je AirTag aan je iPhone of iPad te koppelen. Geef je AirTag een naam, bevestig ’m via onze accessoires aan het gewenste voorwerp en klaar. Wil je AirTag-meldingen op je Apple Watch? Dat kan ook.

 

Zoek mijn netwerk
De AirTag zendt constant een beveiligd Bluetooth-signaal uit, dat wordt opgepikt door apparaten in het Zoek mijn-netwerk. Dit netwerk bestaat uit honderden miljoenen iPhones, iPads en Macs overal ter wereld. Deze sturen de locatie van je AirTag naar iCloud. Vervolgens verschijnt dit automatisch op je kaart in de Zoek mijn-app. Dit hele proces is anoniem en versleuteld om je privacy te beschermen.

De meeste gestelde vragen lees je terug in de AirTag FAQ


Nauwkeurig zoeken
Als je een iPhone 11 of iPhone 12 hebt, kun je "Precision Finding" gebruiken. De iPhone helpt je om het voorwerp tot op de centimeter te vinden. Dankzij de ingebouwde Ultra Wideband-technologie kun je precies zien in welke richting je moet gaan en hoe ver de AirTag van je vandaan is.


Hoe zit het met mijn privacy?
Je privacy is gewaarborgd met de AirTag. Alleen jij kunt de locatie van de AirTag zien. Er worden geen locaties of geschiedenis opgeslagen op de AirTag zelf en zelfs Apple kan de locatie van de AirTag niet inzien.

Zoek mijn app overzicht


Verloren modus
Net als andere Apple-apparaten kun je de Lost Mode inschakelen voor AirTag. Je ontvangt automatisch een melding wanneer de AirTag door een apparaat in het netwerk wordt gedetecteerd. Je kunt ook een bericht aan de tag koppelen dat kan worden gescand.

Als een vinder de AirTag scant, verschijnt er een bericht op het scherm, zoals je telefoonnummer. Elk apparaat met een NFC-lezer, inclusief een iPhone of Android-apparaat kan de tag scannen.