Vijf baasjes over de zoektocht naar hun vermiste huisdier

Als huisdierbezitters weten we allemaal hoe belangrijk onze trouwe viervoeters en harige vriendjes voor ons zijn. Ze zijn niet alleen onze beste vrienden, maar maken ook deel uit van ons gezin. Helaas kan het soms gebeuren dat onze geliefde huisdieren vermist raken. We delen zes verhalen van baasjes over hun zoektocht naar hun vermiste huisdier en hoe ze uiteindelijk hun huisdier terugvonden.

  1. Sandra en haar kat Simba

Sandra was in paniek toen haar kat Simba niet meer thuiskwam. Haar kat was al dagen vermist. Ze had hem overal gezocht en had zelfs flyers verspreid in de buurt. Gelukkig vond ze Simba na een paar dagen in een schuur vlakbij haar huis. Ze besloot om een GPS-tracker voor katten te kopen, zodat ze zijn locatie kon volgen. Na twee maanden ging hij er weer vandoor. Via de zoek mijn-app zag ze dat hij 800 meter verderop was gezien. Ze ging naar de locatie en riep zijn naam. Even laten sprint Simba over het hek.

  1. Jeroen en zijn hond Max

Jeroen en zijn hond Max waren aan het wandelen in het bos toen Max plotseling uit zijn zicht verdween. Jeroen zocht overal, maar kon zijn hond niet vinden. Na drie dagen zoeken, besloot Jeroen om een zoekteam in te schakelen. Uiteindelijk vond het zoekteam Max in een nabijgelegen stad, waar hij bij een aardige familie was terechtgekomen.

  1. Sanne en haar kat Luna

Sanne was ontroostbaar toen haar kat Luna uit haar achtertuin ontsnapte. Ze plaatste flyers en zocht in de buurt, maar het leverde niets op. Ze had de hoop al een beetje opgegeven toen ze begin mei opeens een telefoontje kreeg van mensen die één huizenblok van mij vandaan wonen. Ze hadden Luna’s poster zien hangen en de kat herkend die het eten van hun katten opat. Ze bleek te wonen op een schoolplein, hemelsbreed 200 meter verderop. Eenmaal thuis bleek ze echt niet meer samen te kunnen met haar zusje. Het blijkt helaas vaker voor te komen bij katten die een tijdje van elkaar gescheiden zijn geweest; ze ruiken anders en herkennen elkaar niet altijd meer.

  1. Mark en zijn parkiet Blue

Mark was in tranen toen zijn parkiet Blue uit zijn kooi ontsnapte en uit het raam vloog. Hij zocht in de buurt en plaatste flyers, maar er was geen spoor van Blue. Na een paar weken kreeg Mark een telefoontje van een buurman dat Blue in zijn achtertuin was geland. Het bleek dat Blue een nieuw huis had gevonden in een naburige straat, waar hij goed werd verzorgd.

  1. Sander en zijn hond Diesel

Sander was op vakantie toen zijn hond Diesel ontsnapte uit het huis van zijn vriendin. Sander reed meteen terug naar huis en zocht in de buurt, maar kon Diesel niet vinden. Hij plaatste flyers en vroeg de buren om hulp. Uiteindelijk vond hij Diesel in een naburige stad, waar hij door een vriendelijke buurtbewoner was op gevangen. Diesel was goed verzorgd en had zelfs een nieuwe halsband om. Sander was dolgelukkig dat hij zijn trouwe viervoeter weer terug had.

Het verliezen van je huisdier is een traumatische ervaring, maar het is belangrijk om niet op te geven en te blijven zoeken. Het is ook een goed idee om je huisdier te voorzien van een GPS-tracker of een identificatieplaatje, zodat je hem gemakkelijk kunt terugvinden als hij verdwaalt of wegloopt.