Alles wat je moet weten over de AirTag


Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over de AirTag.

Is de AirTag persoonsgebonden?

Ja, de AirTag is persoonsgebonden. Wanneer je de AirTag voor het eerst instelt, wordt deze gekoppeld aan je Apple ID en Apple apparaten. Dit betekent dat alleen jij de AirTag kunt gebruiken en beheren.

Kun je een AirTag delen met anderen?

Nee, het is niet mogelijk om de AirTag te delen met anderen, omdat deze maar aan één Apple ID gekoppeld kan worden. Dit kan problemen veroorzaken als je bijvoorbeeld een AirTag hebt hangen aan fietssleutels die je uitleent. Echter wordt dit pas tussen 8 en 24 uur ingeschakeld, dus een avondje uitlenen is meestal geen probleem.

Hoe zit het met mijn privacy?

Je privacy is gewaarborgd met de AirTag. Alleen jij kunt de locatie van de AirTag zien. Er worden geen locaties of geschiedenis opgeslagen op de AirTag zelf en zelfs Apple kan de locatie van de AirTag niet inzien.

Kun je veilige zones instellen?

Ja, aan de AirTag kun je veilige locaties koppelen, zodat je geen melding zult ontvangen wanneer je deze hier achterlaat. Via het objecten-tabblad in de Zoek mijn-App kun je de AirTag selecteren en via 'Meld indien achtergelaten' veilige zones instellen.

Maakt de AirTag een geluid of melding wanneer je deze vergeet?

Ja, het is mogelijk om op de hoogte gebracht te worden wanneer je de AirTag vergeet. Je kunt meldingen inschakelen wanneer een AirTag wordt achtergelaten. Zo word je onmiddellijk gewaarschuwd wanneer je deze dreigt te vergeten.

Hoe werkt het offline zoeken naar een AirTag?

De AirTag zendt constant een beveiligd Bluetooth-signaal uit, dat wordt opgepikt door apparaten in het Zoek mijn-netwerk. Dit netwerk bestaat uit honderden miljoenen iPhones, iPads en Macs overal ter wereld. Deze sturen de locatie van je AirTag naar iCloud. Vervolgens verschijnt dit op de kaart in de Zoek mijn-app waar de AirTag zich bevindt. Dit hele proces is anoniem en versleuteld om je privacy te beschermen.

Wat is de batterijduur van een AirTag?

De AirTag bevat een vervangbare CR2032-knoopcel en gaat ongeveer een jaar mee volgens Apple. Dit is vooral te danken aan Bluetooth LE (Low Engergy), dat energiezuinig is.